24/10/2014

everything-in-the-pot

 
 
 
 
healthy,satisfying and boldly flavoursome soup 
 
coconut lentil soup
 
 
1 onion,chopped
1 fresh jalapeno or serrano chili, finely chopped
2 garlic cloves,crushed
1 tablespoon grated fresh ginger
2 teaspoons cinnamon
1 teaspoon Chinese 5 spice (or you may switch with 1 tablespoon curry powder)
1 tablespoon of lemon rind
1/2 can of tomato paste (3-4 tablespoons)
salt,pepper
chili flakes
3 cups red lentils ,soaked
(if using green ones,soak and preboil for 10 minutes and I omit the tomato paste!)
6-7 cup chicken stock
1 can coconutmilk
1/2 can chickpeas
 
heat 2-3 tablespoons of olive oil in a pan,
add the onions,and fresh chili and cook for 5 minutes
add the garlic, ginger, spices,lemon rind and tomato paste
continue to cook for 3-5 minutes until the mixture is fragrant
add the chicken stock, coconut milk, lentils and chickpeas
 and once starts boiling, cook for 25-30 minutes
season with salt,pepper,chili flakes according to taste 
you may serve this soup with cooked brown rice,farro,or quinoa or on its own!
 
 
 
 
 
bütün lezzetler bir arada,hem besleyici hem sağlıklı bir çorba 

hindistancevizli mercimek çorbası
ancak daha neler neler var içinde ;)


 
 
1 soğan,ince kıyılmış
1 taze chili biber,o da ince kıyılmış
2 diş sarımsak,ezilmiş
1 kaşık taze zencefil rendesi
2 çaykaşık tarçın
1 çaykaşık Çin’in 5 baharatı
(bu hazır satılan bir baharat çeşnisi,
içinde yıldız anason,rezene tohumu,zencefil,tarçın,karanfil olmak üzere
belli başlı baharatlarla hazırlanmış…
siz severseniz 1 kaşık curry kullanabilirsiniz)
1 kaşık limon kabuğu rendesi
1/2 kutu domates püresi  (yaklaşık 3-4 kaşık)
tuz,biber
pul kırmızı biber
3 cup kırmızı mercimek,önceden ıslanmış
(ya da yeşil mercimek kullanırsanız,önceden ıslayıp,10 dakika haşlayın,
bir de domates püresinden vazgeçin !)
6-7 cup tavuk suyu
1 kutu hindistan cevizi sütü
1/2 kutu haşlanmış nohut (4-5 kaşık)
 
 
2-3 kaşık zeytinyağında,soğan ve taze biberi soteleyin,5 dakika…
sarımsağı,zencefili,baharatları,limon rendesi ve domates püresini ekleyip,
3-5 dakika aromaları birleşene dek çevirin
tavuk suyu,hindistancevizi sütü,mercimeği ve nohutları ekleyip,
kaynattıktan sonra 25-30 dakika orta/kısık ateşte pişirin
tuz,biber ve pul biber ile tatlandırın 
bu çorbaya haşlanmış kahverengi pirinç,bulgur,buğday,kinoa eşlik edebilir !
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...