18/08/2014

soo aromatic...

 
 



 
this is soo aromatic because of the fresh herbs used upon arrival to your plates! 
galette with mushroom,chard and herbs
 

prepare the crust for the galette as explained here
preheat oven to 200 C
season 4 tablespoons of ricotta with salt and pepper; set aside
 
brown a pack of mushrooms,sliced ,in a large skillet over medium-high heat
with 1 tablespoon of olive oil,season with salt,pepper and fresh thyme
 and cook until brown and crisp;set aside
 
cook a bunch of chard,chopped,in a large skillet over medium heat
with 1 tablespoon of olive oil and 2 cloves of garlic,crushed,
season with salt and pepper,and cook until wilted,set aside
 
 


 
roll out your  dough on a lightly floured surface into circle…
transfer onto parchment lined baking sheet
spread three-fourths of ricotta over dough, leaving a 2 cm border
top with reserved chard,and then mushrooms
add the remaining ricotta on top and bring edges of dough up and over filling
brush with egg
bake galette for 40 minutes until crust is golden brown
 
mix fresh herbs (parsley,basil,dill,chives) ,all chopped, in a bowl
with lemon rind,1 tablespoon of olive oil,few drops of lemon juice,and salt and pepper
top the galette with this mix before serving !
 


 
tabağınıza gelmeden bu tartın üstüne serpiştirilen o taze otlar var ya,
işte bu tarifi eşsiz kılan ipucu o aromada gizli … 
mantar,pazı ve taze otlarla tuzlu tart

 

 
 
tart için hamuru buradaki tarif ile hazırlayabilirsiniz
fırını 200 C ısıtın
4 kaşık ricotta/lor peynirini tuz ve biber ile tatlandırın,kenara alın
 
bir paket mantarı,dilim doğrayıp,bir kaşık zeytinyağı ile tavada,orta ateşte çevirin,
tuz,biber ve taze kekik ile tatlandırıp,kızarana dek pişirin,kenara alın
 
bir demet pazıyı,doğrayıp,yine bir kaşık zeytinyağı ve 2 diş ezilmiş sarımsak ile tavada,
orta ateşte çevirin,tuz,biber ile tatlandırın ve yumuşayana dek pişirip,kenara alın
 
hamuru hafif unlanmış tezgahda yuvarlak açın
yağlı kağıt döşeli fırın tepsinize geçirin
önce lor peynirinin 3/4 ünü yayın,kenarlardan 2şer cm boşluk bırakarak,
sonra pazıları ve mantarları yayın
kalan lor peynirini üste ekleyip,hamurun kenarlarını ortaya doğru kıvırın
çırpılmış yumurta ile fırçalayıp,
40 dakika fırında kızarana dek pişirin
 
taze otları (dereotu,maydanoz,fesleğen,yeşil soğan),ince doğrayıp,
bir kapta limon kabuğu rendesi,1 kaşık zeytinyağı,birkaç damla limon suyu ,
tuz,biber ile tatlandırarak
fırından çıkan tartın üstüne serpin !


 


2 comments:

  1. Excellent recipe and it is very interesting because in Portugal, with originals from the North we have something similar, but it is done with meat. The flavor is amazing and we really imagine that this will be great also. Congratulations by the recipe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. voawww, very excited to hear about the Portuguese version! thks...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...