09/09/2013

a bit of "cooking"...

 
 
 
 
 
 
 
easy as pie,when you find the right ingredients !
 
 
 

 
 
 
malzemeleri bulunca, çocuk oyuncağı ;)
 
 
 


 
 
pack of mussels in white wine and cream sauce
pack of fish stock
2 tablespoons olive oil
3 cloves garlic,roughly crushed 
2 cups Carnaroli rice
seasonings
1/2 bunch of parsley
lemon
25-30 gms butter
 
 
bring the fish stock to a boil,
in a large pan, fry the garlic in olive oil and discard!
stir in the rice,roast for few seconds,
then start adding your hot fish stock,bit by bit...
when the liquid is absorbed,add few more...
this will take around 12 minutes...
at this point ,add your seasonings and the mussels
put on the lid,
it will take 5 minutes for the mussels to steam and open
in the last minute,add the butter
and serve with chopped parsley and lemon slices...
 
 
 
 
1 paket beyaz şarap ve krema soslu midye
1 paket balık suyu
2 kaşık zeytinyağı
3 diş sarımsak,hafifçe ezin! 
2 cup Carnaroli pirinç
tuz- karabiber
1/2 demet maydanoz,kıyılmış
limon dilimleri
25-30 gm tereyağ
 
 
balık suyunu kaynatın,sıcak dursun
büyükçe bir kapta,sarımsakları kokuve lezzeti geçene dek zeytinyağında çevirin,ve atın!
pirinci ekleyip bir dakika yağda çevirin,
ve sıcak balık suyunuzdan azar azar eklemeye başlayın
suyu çektikçe tekrar ekleyin...
bu süreçte pirinciniz 12 dakika kadar pişecek...
süre sonunda,tuz ve karabiber ile hafif tatlandırıp,
midyeleri poşetindeki sosu ile ekleyin,
kapak kapatıp,kısık-orta ateşte 5 dakika ;
hem pirincin risotto kıvamına gelmesi,hem de midyelerin açılması için yeterli !
son dakikasında,indirmeden evvel tereyağını katın...
ve tabaklara maydanoz ve limonlarla ...
 
 
 



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...