26/07/2013

savory,again...

 
 
 
 
another savory muffin,this time with spinach and feta …
 
 



 
yine tuzlu kek,bu kez ıspanak ve beyaz peynir ile …
 
 



 
 
1 cup of flour
 1/2 Teaspoon baking powder
 1/2 cup milk
 1/4 cup oliveoil
 1 egg
 1 Teaspoon sugar
 1/2 Teaspoon salt
150 gms spinach (I used a bunch)
 50 gms feta cheese 
preheat the oven to 180°C
 prepare your muffin tins with liners (makes 6)
quickly blanchee spinach,placing in boiling water for 2 minutes and then to iced water
squeeze well to drain the water,and chop
 cut feta into small cubes
add all ingredients,except for spinach and feta,and mix well till smooth
finally add the spinach and feta
and then divide the batter into your muffin tins
bake for 20 minutes. 
decorate with fresh ricotta and herbs
 
 



 
1 cup un
 1/2 çaykaşık kabartma tozu
 1/2 cup süt
 1/4 cup zeytinyağ
 1 yumurta
 1 çaykaşık şeker
 1/2 çaykaşık tuz
150 gm ıspanak (bir ufak demet kullandım)
 50 gm beyaz peynir  
fırını 180 C ısıtın
6 adet muffin kapınızı yağlayın,ya da yağlı kağıt ile döşeyin
Ispanağı kaynar suda 2 dakika tuttuktan sonra,buzlu suya alıp
önce iyice sıkın ve sonra doğrayın
beyaz peyniri küp küp kesin
diğer tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra,
ıspanak ve beyaz peyniri de ekleyerek kalıplara dökün
20 dakikada pişiyorlar 
soğuyunca taze otlar ile lezzetlendirilmiş lor peyniri ile süsleyebilirsiniz

2 comments:

  1. Çiçekli örtü diyor "ben güzelim" muffinler diyor "ben güzelim". İkisi de birbirinden güzel.
    Canımcım, harika bir lezzet. Ellerine sağlık.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...