13/10/2012

multi-purpose jam




Thanks to Beste,
presenting us the marmalade of the year , chili tomato marmalade ,
and saving me of looking for sweet and sour sauces
 to condiment my steak and salmon fillets ;)


Sevgili Beste!
 Allah senden razı olsun,
geçen ay ortalığı yıkan meşhur acılı domates reçeli tarifinle,
etlerimi ve somonlarımı lezzetin doruğuna ulaştırdın ;)




My steak fillets,beaten flat and stuffed with dried prunes and cheddar cheese and grilled,
accompanied with chili tomato marmalade…

Bonfileleri ince dövüp araya kuru erik,cedar peyniri koydum,rulo halinde kızgın tavada pişirip,
acılı domates reçeli ile yedim,bitirdim…



Liquidize your chili tomato marmalade with soy sauce,mirin,add sesame seeds,grated fresh ginger…
prepare your tray by lining with baking paper,heat your oven to 200 C /grill mode,
place the salmon fillets,skin down on your baking paper and brush with the sauce prepared.
(I also placed some fresh coriander under the fillets)…
 into the hot oven for 10 minutes…Done!

Somon filetoları derili yüzey alta gelicek şekilde yağlı kağıt döşenmiş ızgara tepsisine dizdim,
ve üstlerine şu sosu sürdüm : acılı domates reçeli+soya sos+mirin+rende zencefil+susam
(somon filetolarımın altında taze kişniş de var!)
200 C ızgara modunda ısıtılmış fırında sadece 10 dakika…




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...